تاریخ انتشار: ۱۳:۴۹ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - 2016 February 24
سال گذشتۀ میلادی یکی از خشونت‌بارترین‌ها بر حسب میزان استفاده از تسلیحات گرم در کشتار مردم بی‌گناه بوده است. علاوه بر کشتارهای مربوط به ایالات متحده که به جزئی از اخبار روزمره تبدیل شده است و سال 2015 نیز در اوریگون، چارلستون، کارولینای جنوبی و سن برناردینو خبرساز شد، موارد متعددی هم در کشورهای دیگر از جمله پاریس اتفاق افتاد. این رویدادهای غم‌انگیز، همه را به این فکر انداخته است تا راه حلی برای پیشگیری از این مسائل بیابند؛


حامد عسگری-آی‌تابناک
: سال گذشتۀ میلادی یکی از خشونت‌بارترین‌ها بر حسب میزان استفاده از تسلیحات گرم در کشتار مردم بی‌گناه بوده است. علاوه بر کشتارهای مربوط به ایالات متحده که به جزئی از اخبار روزمره تبدیل شده است و سال 2015 نیز در اوریگون، چارلستون، کارولینای جنوبی و سن برناردینو خبرساز شد، موارد متعددی هم در کشورهای دیگر از جمله پاریس اتفاق افتاد. این رویدادهای غم‌انگیز، همه را به این فکر انداخته است تا راه حلی برای پیشگیری از این مسائل بیابند؛ از جمله فعالان حوزۀ تکنولوژی هوشمند که معتقدند راهی برای این مشکل یافته‌اند، اما نیاز به سرمایه‌گذاری و همکاری کارخانه‌های تولید تسلیحات دارند.

راه حل پیشنهادی، استفاده از تفنگ‌های هوشمند است. این تفنگ‌ها قرار است با استفاده از امواج رادیویی و یا حسگرهای اثر انگشت، هویت فردی را که قصد استفاده از اسلحه را دارد، مشخص کنند و تنها به صاحب اسلحه اجازۀ استفاده و شلیک را بدهند. هنوز هیچ اسلحه ای با این قابلیت در ایالات متحده تولید نشده است و روز سه‌شنبه، برخی از فعالان این حوزه در یک گردهم‌آیی در مورد این موضوع به بحث و تبادل نظر پرداختند.

ماه گذشته، باراک اوباما وزات‌های دفاع، دادگستری و امنیت داخلی را مأمور کرده بود تا فناوری‌هایی را که قابلیت کمک کردن به این موضوع را دارند، مورد مطالعه قرار دهند و اکنون، این موضوع به یک کشمکش میان گروه‌های حامی حق مالکیت اسلحۀ امریکائیان و گروه‌های فعال معتقد به لزوم تحدید مالکیت اسلحه تبدیل شده است.

همچنین، در نظرسنجی‌های صورت گرفته توسط دانشگاه های جان هاپکینز، هاروارد و دانشگاه شمال شرقی، مشخص شده است که بیش از 60 درصد از مردم امریکا مایل به خرید اسلحه‌هایی هستند که «هوشمند»، «اختصاصی» و یا «ضد-شلیک به کودکان» باشند.

در کانون این تلاش‌ها، یک نوجوان 18 ساله قرار دارد که طی سه روز، یک اسلحۀ هوشمند مجهز به حسگر اثرانگشت ساخته است و به گفتۀ کارشناسان، تاریخ این صنعت را متحول ساخته و به زودی، به مارک زاکربرگ صنعت اسلحه‌های هوشمند تبدیل خواهد شد. او که «کای کلوئپفر» (Kai Kloepfer) نام دارد و قرار بود یک سال پیش وارد دانشگاه MIT شود، گفته است انتظار دارد نخستین نمونۀ آزمایشی این اسلحه ظرف یک ماه ساخته شود و در طول یک یا دوسال هم وارد بازار شود.

همزمان، یکی دیگر از بزرگان این صنعت، «جاناتان موسبرگ» (Jonathan Mossberg) که یک شاتگان هوشمند Pump-Action ساخته است، اعلام کرده  قادر است در طی یک سال، نمونۀ آزمایشگاهی خود را عرضه کند، اما برای این کار به یک تا پنج میلیون دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

منبع: Cnet
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
فیلم
جدیدترین اخبار