کد خبر: ۴۴۷۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۶ - ۰۵ تير ۱۳۹۵ - 2016 June 25
خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بعد از 43 سال تمامی جنبه های زیست اجتماعی و سیاسی در این کشور را تحت تاثیر قرار داده است و حتی حوزه علم و دانش نیز از این موضوع بی تاثیر نمانده است. آنگونه که مشخص شده نتایج رفراندوم برای دانشمندان و منجمان برتانیایی نیز شگفت آور شوکه کننده بوده است.

خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بعد از 43 سال تمامی جنبه های زیست اجتماعی و سیاسی در این کشور را تحت تاثیر قرار داده است و حتی حوزه علم و دانش نیز از این موضوع بی تاثیر نمانده است. آنگونه که مشخص شده نتایج رفراندوم برای دانشمندان و منجمان برتانیایی نیز شگفت آور شوکه کننده بوده است.

به گزارش «تابناک» روز گذشته – جمعه – انجمن سلطنتی نجوم بریتانیا – RAS – که بر روی تحقیقات فوق پیشرفته متمرکز است، برای بررسی نتایج رفراندوم و تاثیرات آن بر حوزه دانش، تحقیقات جدید در حوزه ستاره شناسی و ژئوفیزیک را متوقف کرد.

این نهاد در یک بیانیه که به همین منظور منتشر کرده است نوشته: اکنون که نتیجه رفراندوم مشخص شده است، هرچند با برتری اندک آراء به نفع خروج از اتحادیه اروپا، امی جامعه علمی از جمله RAS باید تاثیرات این موضوع را بر حوزه تحقیقات علمی در بریتانیا مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند.

خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا دانشمندان و منجمان بریتانیای را هم متوقف کرد


این در حالی است که سردبیران Nature Physics چندی پیش و در ابتدای ماه ژوئن در یک نسخه ویژه از این مجله نگرانی های خود را در رابطه با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بیان کرده بودند و تاکید داشتند که هیچ نکته مثبتی در رفراندوم پیش رو در خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، برای جامعه علمی وجود ندارد.

هنوز هیچ کس به شکل دقیق نمیداند که تبعات خروج بریتانیا برای جامعه علمی این کشور چه خواهد بود. «جان زارنکی» دبیر RAS در همین رابطه به روزنامه لس آنجلس تایمز گفته است: ما در یک وضعیت کاملا مبهم و نامشخص به سر میبریم. پیش از این هیچ اتفاقی نظیر این رخ نداده بود.

البته زارنکی اشاره کرده است که نتیجه رفراندوم تاثیر مستقیم بر همکاری های دانشمندان بریتانیا با آژانس فضایی اروپا و رصدخانه جنوبی اروپا نخواهد داشت. اما نگرانی او از بابت واکنش ها و تبعات بعدی این ماجرا است از جمله آن که دانشمندان بریتانیایی دیگر مانند سابق برای انجام تحقیقات پیشرفته مورد استقبال قرار نگیرند.

همچنین RAS در بیانیه خود تاکید کرده است که آزادی مهاجرت و سفر از مرزهای کشورها برای پیشرفت علوم و استخدام دانشمندان خبره بسیار حیاتی است. این نهاد همچنین شدیدا نگران برنامه های مشترکی اعضای خود در حوزه علم و مهندسی با اتحادیه اروپا است. از جمله تلاش های صورت گرفته در قالب شورای تحقیقات و علوم اروپا و برنامه Horizon 2020 که بالغ بر 80 میلیون یورو هزینه برای تحقیقات و اختراعات در بر داشته است.

نهاد RAS در بیانیه خود آورده: این انجمن از دولت درخواست دارد تا به همکاری بریتانیا در این برنامه ها ادامه داده و بودجه های لازم برای شرکت گروه ها و انجمن های بریتانیایی در این برنامه ها را تامین کند.

هرچند RAS هیچ گاه به اعضای خود به شکل مستقیم توصیه ای برای رای دادن به خروج یا ماندن در اتحادیه نداشته، اما اعلام کرده است که گستره وسیعی از جامعه علمی و تحقیقاتی بریتانیا معتقد به رجحان ماندن این کشور در اتحادیه اروپا هستند.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
فیلم
جدیدترین اخبار