تاریخ انتشار: ۱۴:۴۰ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 2016 May 11
بازار تلفن همراه کشور با نبود تقاضای مشتریان روزهای سرد و کم رونقی را سپری می کند و این در حالی است که این بی رونقی تنها شامل ایران نمی شود چرا که به سایت های خارجی نیز از تداوم رکود بازار جهانی تلفن همراه خبر می دهند.

تداوم رکود در بازار جهانی تلفن همراه /بازار بی رونق موبایل در ایران

بررسی‌های بازار تلفن همراه در کشورهای توسعه یافته و حتی قاره آسیا از کند شدن رشد این بازار در ماه‌های اخیر خبر می‌دهد
.

در حالی که تا دو سال قبل این بازار همچنان رشد بالایی داشت، حالا بحران به شرکت های تولیدکننده سخت افزارهای تلفن همراه رسیده و سفارشات دریافتی بسیاری از آنها به علت کاهش استقبال مردم نزول کرده است.

یکی از این شرکت ها Pegatron نام دارد که در زمینه مونتاژ گوشی های آیفون فعال است. این شرکت از کاهش 16 درصدی فروش خود در ماه آوریل خبر داده است.

Minebea شرکت دیگری که لامپ های ال ای دی تلفن های همراه را تولید می کند، هم پیش بینی های خود در مورد میزان درآمد و سودش را تغییر داده و Japan Display تولیدکننده نمایشگرهای آیفون و چند مدل گوشی دیگر می گوید سود ان به سرعت در سال مالی جاری در حال کاهش است.

از سوی دیگر لنووو هم می گوید انتظار دارد که این وضعیت در کوتاه مدت بهتر نشود، به خصوص که رقابت شرکت های سخت افزاری تولیدکننده اجزای گوشی های همراه در حال تشدید است.

این وضعیت نشانگر کاهش میزان فروش گوشی های ساخت غول هایی همچون اپل، سامسونگ و شیائومی است. میزان نزول فروش آیفون در سه ماهه اول سال 2016 باعث شده اپل شرایط وخیمی را تجربه کند که در 13 سال اخیر بی سابقه بوده است.

بررسی های موسسه تحقیقاتی تایوانی KGI Securities از نزول بازار تلفن همراه در سال 2016 خبر می دهد. آی دی سی هم رشد این بازار در سال 2016 را حدود 5 درصد دانسته، این در حالی است که این رقم در سال 2012 بیش از 45 درصد بود. رشد بازار تلفن همراه هوشمند در سال 2013 به 40 درصد، در سال 2014 به 25 درصدو در سال 2015 به حدود ده درصد رسید.

تداوم رکود در بازار جهانی تلفن همراه /بازار بی رونق موبایل در ایران

FIH Mobile Ltd که در زمینه مونتاژ گوشی برای سونی، لنووو و شیائومی فعال است می گوید در نیمه اول سال 2016 اصلا انتظار سودآوری ندارد، زیرا هر سه مشتریش در سه ماهه اول سال 2016 کمتر از حد انتظار گوشی هوشمند فروخته اند. در این میان تنها سامسونگ توانسته تا حدی وضعیت خود را ارتقا دهد.

این وضعیت بر ارزش سهام این شرکت ها هم تاثیر منفی گذاشته و به عنوان مثال باعث کاهش 4.3 درصدی ارزش سهام Japan Display در بازار سهام توکیو شده است. Hon Hai Precision Industry Co. هم از کاهش 1.9 درصدی ارزش سهام خود خبر داده است، زیرا 8.5 درصد از میزان فروش آیفون در ماه آوریل کاسته شده است.

علاوه بر این Taiwan Semiconductor Manufacturing Co یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پردازنده های مورد استفاده در گوشی های هوشمند پیش بینی خود در مورد بازار گوشی های هوشمند در ماه آوریل را تغییر داده و در مورد وضعیت آینده این بازار اظهار نگرانی کرده است. اپل، کوآلکوم و هواوی از جمله مشتریان مهم Taiwan Semiconductor Manufacturing Co هستند.

علیرغم شرایط بسیار بد بازار تلفن همراه در بسیاری از نقاط جهان، امیدواری‌هایی به برخی بازارهای خاص وجود دارد. از جمله این بازارها هند است که به تازگی تلاش برای همه گیر کردن فناوری نسل چهارم تلفن همراه در آن آغاز شده است. امید می رود مردم علاقمند با خرید گوشی های جدید سازگار با این فناوری باعث رونق بازار شوند.

همچنین ممکن است در شهریور ماه و همزمان با عرضه مدل جدید آیفون بازار کم رونق گوشی های هوشمند باز هم تکانی بخورد. البته شهریور ماه به طور سنتی هم فصل رونق گرفتن خرید محصولات فناوری بوده است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
فیلم
جدیدترین اخبار