تاریخ انتشار: ۱۴:۰۴ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 2016 April 30
طی سال‌های گذشته سازمان تنظیم مقررات ارتباطات اقدامات متعددی در راستای تعیین هویت صاحبان سیم‌کارت‌های تلفن همراه انجام داده و تلاش کرده است تمام شماره‌ها را براساس کد ملی و نام مالک آنها ثبت کند تا امکان استفاده از سیم‌کارت‌های جعلی و بی‌نام و نشان که از آنها در راستای اعمال موارد خلاف قانون استفاده می‌شود کاهش پیدا کند.

هشدار اپراتورها درباره سیم‌کارت‌های مفقودی/ بازار داغ سیمکارت های فعال بدون نام و نشان

برهمین اساس طی این مدت اپراتورهای مختلف و سازمان تنظیم مقررات اقداماتی مختلفی در این حوزه انجام داده و هشدارهایی را نیز منتشر کرده‌اند.
اپراتور‌های سوم نیز پیامکی با این مضمون به کاربران خود ارسال کرده و درباره‌ی این مساله توضیحاتی را داده است. در متن این پیامک آمده است: در صورت سرقت یا مفقود‌ شدن تلفن همراه به منظور پیشگیری از هرگونه سوء‌استفاده از سیم‌کارت به یکی از دفاتر خدمات مشترکین مراجعه و نسبت به مسدود کردن سیم‌کارت اقدام نمایید.
اگرچه به‌طور معمول ممکن است افراد برای سیم‌کارت‌هایی که سرقت شده‌اند به سرعت بحث مراجعه به دفاتر امور مشترکین و غیرفعال‌سازی سیم‌کارت را مدنظر قرار دهند، اما با توجه به این‌که در حال حاضر سهمی از سیم‌کارت‌های کشور نیز به سیم‌کارت‌های دیتا اختصاص پیدا می‌کند ممکن است کاربران در این زمینه حساسیت کمتری به خرج دهند، اما قطعا امکان ارتکاب جرائم در این حوزه‌ها نیز وجود خواهد داشت و لازم است مشترکان پس از مفقود شدن سیم‌کارت یا سرقت آن موضوع را هرچه سریع‌تر اطلاع داده وسیم‌کارت مربوطه را بسوزانند تا با دریافت سیم‌کارت جدید خطر سوء‌استفاده احتمالی از سیم‌کارت مربوطه کاهش پیدا کند.
افزایش تمایل مشتریان به خرید سیمکارت های فعال بدون نام و نشان
بر اساس اطلاعات به دست آمده از بازار سیمکارت، میزان تقاضا برای خرید و فروش سیمکارت های فعال بدون نام و نشان بیش از گذشته شده است. سیمکارت های اعتباری بی نام و نشان به آن دسته از سیمکارت هایی گفته می شود که هویت مالکان آنها مشخص نیست و در صورت خرید این نوع سیمکارت ها نیازی به ثبت ندارند.

هشدار اپراتورها درباره سیم‌کارت‌های مفقودی/ بازار داغ سیمکارت های فعال بدون نام و نشان

این نوع سیمکارت ها در اغلب فروشگاه های سیم‌کارت و حتی در خیابان ها نیز به قیمت ۵ تا ۲۰ هزار تومانی به فروش می رسند .
در واقع پس از ابلاغ طرح ساماندهی سیمکارت ها، نقص اطلاعات و نداشتن کدملی ۹۰۰ هزار سیم کارت ایرانسل و ۶۵ هزار سیم کارت همراه اول در پایگاه اطلاعاتی این اپراتورهای موبایل اعلام شد و اپراتورها به مشترکان زمان دادند تا نسبت به تعیین تکلیف سیم کارتهای خود اقدام کنند.
با پایان یافتن مهلت چندین باره مشترکان برای ثبت اطلاعات و هویت خود در پایگاه داده اپراتورهای موبایل، رگولاتوری به عنوان نهاد نظارتی در این فرآیند، اعلام کرد که در شبکه مخابرات کشور، سیم کارت فعال بدون نام و نشان نداریم و اپراتورهای همراه اول و ایرانسل که دارای سیم‌کارتهای اشکال دار با هویت جعلی بودند، نسبت به احراز هویت صاحبان سیمکارتها اقدام کردند.
اگرچه رگولاتوری نسبت به ثبت مالکیت سیمکارتهای بدون هویت اقدام کرده است اما شواهد نشان می دهد که همچنان بسیاری از سیم کارتهایی که در بازار در دست برخی افراد رد و بدل می شود با وجودی که به نام یک مشترک به ثبت رسیده اما به دلیل عدم اطلاع مشترک، دست به دست می چرخد و بسیاری بدون اینکه آن را به نام بزنند از آن سوء استفاده می کنند.
از سوی دیگر رگولاتوری طرحی را در دست اجرا داشت که مالکیت سیم کارت برای بیش از ۱۰ سیم‌کارت ممنوع شود اما این موضوع با مخالفت دیوان عدالت اداری مواجه شد و گفته می شود هم اکنون در شورای عالی امنیت ملی در دست بررسی قرار دارد.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
فیلم
جدیدترین اخبار