کد خبر: ۳۱۳۵۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 10
نیروی هوایی ایالات متحده آزمایشات بسیاری را با هدف استفاده از هوش مصنوعی برای کمک به خلبانان در کنترل جنگنده‌ها انجام داده است. اما آیا هوش مصنوعی به‌تنهایی می‌تواند مأموریت‌های هوایی ارتش را انجام دهد؟ آزمایشگاه تحقیقات نیروی هوایی آمریکا (AFRL) در حال توسعه‌ی سیستمی است که بتواند با یک خلبان انسان، نبرد هوا-به-هوا داشته باشد.
به گزارش آی تابناک : نیروی هوایی ایالات متحده آزمایشات بسیاری را با هدف استفاده از هوش مصنوعی برای کمک به خلبانان در کنترل جنگنده‌ها انجام داده است. اما آیا هوش مصنوعی به‌تنهایی می‌تواند مأموریت‌های هوایی ارتش را انجام دهد؟ آزمایشگاه تحقیقات نیروی هوایی آمریکا (AFRL) در حال توسعه‌ی سیستمی است که بتواند با یک خلبان انسان، نبرد هوا-به-هوا داشته باشد.

 این یک پروژه‌ی نظامی است و طبق معمول جزئیات اصلی آن محرمانه است. اما یکی از مسئولین این پروژه، ژنرال Jack Shanahan، در یک مصاحبه کلیات این پروژه را عنوان کرد.

تیم AFRL، اولین بار در سال 2018 ایده‌ی ساخت جنگنده‌ای که کاملاً توسط یک هوش مصنوعی کنترل می‌شود را مطرح نمودند و انتظار داشتند که بتوانند پس از 18 ماه به مدل اولیه دست یابند. البته در آن زمان تصمیم بر این بود که با جنگنده‌های ساده‌تری مثل F-16 شروع کنند و کم‌کم به جنگنده‌های پیشرفته مانند F-22 و F-35 برسند.

f22-f35.jpg

کاملاً واضح است که ارتش آمریکا ترجیح می‌دهد که مأموریت‌های هوایی بدون در خطر قرار گرفتن خلبانان انجام شود اما وزارت دفاع آمریکا هنوز با ایده‌ی کنترل یک سلاح جنگی توسط یک هوش مصنوعی، مخالف است.

بهترین خلبانان نیروی هوایی آمریکا فقط چند هزار ساعت تجربه‌ی عملی پرواز دارند اما پیشرفت در حوزه‌ی هوش مصنوعی به این معناست که می‌توان خلبان مجازی ساخت که بیش از میلیون‌ها ساعت تجربه‌ی پرواز داشته باشد. ژنرال شاناهان در این مصاحبه توضیح می‌دهد که چطور چنین سیستمی می‌تواند قدرت تصمیم‌گیری یک خلبان را در پرواز تقویت کند اما در مورد اینکه آیا به یک هوش مصنوعی اجازه‌ی شلیک سلاح‌ها را می‌دهند، همچنان اظهار نظر زود است و این ژنرال بلند پایه نیز ترجیح می‌دهد سکوت کند.

در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های خودروسازی به‌دنبال ساخت و توسعه خودروهای خودران هستند و بهترین مدل این خودروها هنوز هم فقط در شرایط بسیار ایده‌آل می‌تواند به صورت کامل خودرو را کنترل نماید. در حال حاضر هنوز ماشین خودرانی با درجه خودمختاری 4 (در این مرحله ماشین فقط در شرایط خاص به راننده نیاز دارد) که بتواند بدون کمک راننده، انسان را به مقصد برساند، ساخته نشده است.

Levels-of-driving-automation.jpg
شش مرحله آزادی عمل در کنترل خودکار خودرو توسط هوش مصنوعی و سیستم‌های خودران

البته خود Shanahan هم فکر نمی‌کند که نیروی هوایی بتواند سیستمی بسازد که بتواند در آزمایش‌های اولیه انسان را شکست دهد اما دانشی که از خودروهای خودران بدست آمده شاید در نهایت روزی منجر به طراحی سیستم هوشمندی جهت هدایت خودکار ماشین‌های بسیار حساس‌تر مانند هواپیماهای جنگنده شود.

در انتها باید به این نکته نیز اشاره کنیم که نیروی هوایی ارتش ایالات متحده آزمایش زنده‌ی انسان علیه ماشین را برای جولای 2021 برنامه‌ریزی کرده است. به نظر شما کدام برنده می‌شود؟ آیا به زمان نگرانی در مورد هوش مصنوعی رسیده‌ایم؟





منبع : شهر سخت افزار

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
فیلم
جدیدترین اخبار