کد خبر: ۲۷۴۶۰
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۵ - ۰۴ آذر ۱۳۹۸ - 2019 November 25
تلسکوپ فضایی هابل موفق به ثبت درخشان پرتوی نور تاریخ شده که ناشی از یک فوران پرتوی گاما بوده است.
به گزارش آی تابناک : فوران پرتوی گاما در میان قوی ترین انفجارهای جهان هستی قرار دارد اما اینبار تلسکوپ هابل فوران GRB 190114C را ثبت کرده که از همیشه طولانی تر و درخشان تر بوده است. به گفته آژانس فضایی اروپا این رویداد نخستین بار دی ماه سال گذشته شناسایی شد اما از طریق تلسکوپ هابل اطلاعات بیشتری درباره آن جمع آوری شده است.

فوران پرتوی گاما

انرژی نور ناشی از این فوران برابر یک ترا الکترون ولت (TeV) برآورد شده که از نظر فوتونی یک تریلیون بار از انرژی قابل رویت برای چشم انسان بزرگتر است. «اندرو لوان»، از کارشناسان دانشگاه Radboud درباره این انفجار عظیم می گوید:

مشاهدات هابل حاکی از این است که فوران در محیطی بسیار متراکم و در قلب کهکشانی درخشان با فاصله پنج میلیون سال نوری از ما رخ داده. احتمال وقوع چنین رویدادی بسیار نادر است و شاید به خاطر محیط متراکم، این نور درخشان از آن ساطع شده است.

دانشمندان علاوه بر هابل داده هایی دیگری را درباره این رویداد از تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا و «آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما» در شیلی گردآوری کرده اند. بر اساس این داده ها فوران گاما در منطقه ای هسته ای از یک کهکشان عظیم رخ داده است. به عبارت دیگر همانطور که اندرو لوان می گوید، دلیل آزاد شدن انرژی سرسام آور و نور فوق العاده درخشان به محیط متراکم برمی گردد.

دانشمندان از مدت ها قبل در پی مشاهده تشعشعات با انرژی فوق العاده زیاد ناشی از فوران پرتوهای گاما بوده اند. «آنتونیو د اگارته»، از متخصصان انستیتوی Astrofísica de Andalucía این مشاهده جدید را گامی مهم در درک فوران های اشعه گاما و تاثیر آن بر محیط اطراف عنوان می کند.




منبع : دیجیاتو

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
فیلم
جدیدترین اخبار