کد خبر: ۲۵۱۳۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۴ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 July 23
کاوشگران فضاآن هند سفینه بدون سرنشین چاندرایان ۲ را پس از تعویق یک هفته‌ای به فضا پرتاب کردند.
به گزارش آی تابناک : بنا بر پیش بینی های انجام شده قراربود کاوشگر فضایی چاندرایان 2 در روز  ۱۴ جولای سال  میلادی جاری به فضا پرتاب شود، اما به دلیل بروز نقص فنی و نیاز به بررسی اجزا پرتاب آن یک هفته به تعویق افتاد تا سرانجام امروز کارشناسان آن را با موفقیت به فضا پرتاب کردند.
 

این فضاپیما مدت ۲۳ روز درمدار کره زمین باقی خواهد ماند  و پس از آن با انجام مانور‌هایی به مدار کره ماه منتقل می‌شود تا به انجام ماموریت خود بپردازد.
این ماموریت از سه بخش ماهواره مدارگرد قمری، سطح نشین و ماه نورد تشکیل شده و هدف آن بررسی کره ماه است.
 
اگر پرتاب و قرارگیری کاوشگر درمدارکره زمین موفقیت آمیز باشد، هند چهارمین کشوری است که موفق به نشاندن سطح نشین برسطح کره ماه شده است.

پیش  از این کشور‌های اتحاد جماهیرشوروی، آمریکا و چین موفق به نشاندن سطح نشین برسطح کره ماه شده اند.
ماموریت چاندرایان ۲، به طور ویژه بررسی کره ماه در نزدیکی قطب جنوب این قمر کره زمین است. جست و جو برای یافت نشانه‌هایی از آب، مواد معدنی و بررسی لکه‌های موجود درکره ماه ازجمله دیگر هدف‌های ماموریتی چاندرایان ۲ است.
 

هند برای انجام این ماموریت از موشک‌های قدرتمند خود استفاده می‌کند. وزن موشک فضایی حمل کننده کاوشگر چاندرایان ۲ حدود ۶۴۰ تن است و ارتفاعی برابر با ۴۴ متر برابر با ارتفاع یک ساختمان ۱۴ طبقه دارد.
 
کاوشگر چاندرایان ۲،  وزنی برابر با ۲۳۷۹ کیلوگرم دارد و از سه بخش تشکیل شده است که درطول ماموریت مورد استفاده قرار می‌گیرند.
 
حدود ۶ هفته زمان لازم است تا  کاوشگر به کره ماه برسد که زمان بسیارطولانی به نسبت سفر ۴ روزه ماموریت آپولو ۱۱ به کره ماه در ۵۰ سال پیش است.
 

علت این زمان طولانی ناتوانی هند درپرتاب چاندرایان ۲ درمسیر مستقیم به سوی کره ماه است. درحالی که سفینه آپولو ۱۱ به وسیله موشک ساترن ۵ درمسیر مستقیم به سوی کره ماه پرتاب شد.
 
پرتاب کاوشگر فضایی چاندرایان ۲ به وسیله سازمان تحقیقات فضایی هند به اختصار ISRO انجام شده است. ماه نورد هندی‌ها دراین ماموریت Pragyaan نام دارد و کارشناسان امیدوار هستند ماه نورد بخشی از کره ماه که دارای خاک نرم است فرود آید تا بتواند به حرکت درسطح کره ماه بپردازد.
 

خاک سطح کره ماه با خاک کره زمین تفاوت دارد به همین دلیل پیش از فرود سطح نشین، ابتدا با استفاده از ماهواره مدارگرد قمری، سطح کره ماه بررسی می‌شود تا بهترین نقطه برای فرود ماه نورد مشخص شود.

کارشناسان برای موفقیت ماموریت، ماه نورد Pragyaan را برروی سنگ‌هایی مشابه با سنگ‌های کره ماه برروی زمین مورد آزمایش قرارداده اند.
 
ماه نورد Pragyaan مجهز به ۶ چرخ برای حرکت روان و ثبات مناسب درزمان حرکت است.
 
برای مقابله با گرد و غبار و توفان کره ماه که سبب پوشانده شدن سطح پنل‌های خورشیدی ماه نورد می‌شود، کارشناسان نوعی موتور برقی برروی آن ایجاد کرده اند که می‌تواند به مکش گرد وغباربپردازد و به این ترتیب سبب جلوگیری از ایجاد گرد وغبار برروی پنل‌های خورشیدی می‌شود.


 
منبع: mashable
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
فیلم
جدیدترین اخبار