کد خبر: ۱۷۸۹۳
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۵ - ۱۵ تير ۱۳۹۷ - 2018 July 06
ناسا در حال تدارک ماموریتی است که طی آن فضاپیمای خود را به نزدیکترین فاصله ممکن از خورشید پرتاب خواهد کرد.

به گزارش آی تابناک : امواج گرمایی و ذرات پر انرژی خورشید یکی از موارد بسیار موثر بر زندگی بشر در کره زمین است با این حال فناوری تا کنون به سطحی نرسیده بود که امکان بررسی دقیق و همراه با جزئیات این موارد میسر شود. دانشمندان در طول نیم قرن گذشته تلاش های زیادی را برای تحقیق و تفحص در این زمینه صورت دادند و نخستن بار در دهه ۹۰ میلادی ماموریت نخستین ماهواره در این زمینه آغاز شد.

این فضاپیما که « کاوشگر خورشیدی پارکر » نام گرفته قرار است ماه آینده از سکوی شماره ۳۷ پایگاه فضایی «کیپ کاناورال» فلوریدا عازم این ماموریت منحصر به فرد شود. پروژه پرتاب این کاوشگر تاکنون چندین بار به دلایل مختلف به تاخیر افتاده اما این بار به نظر شرایط مد نظر ناسا فراهم شده است.

کاوشگر خورشیدی پارکر
این کاوشگر کوچک که حجمی به اندازه یک خودرو دارد تا فاصله ۳.۸ ملیون مایلی به خورشید نزدیک شده و دمایی برابر با ۱۴۰۰ درجه سانتیگراد را تحمل خواهد کرد. پیش از این فضاپیمای مرکوری تنها تا فاصله ۲۹ میلیون مایلی به خورشید نزدیک شده بود.

این ماموریت به لطف سپر ویژه ناسا با قطر ۱۱.۴۳ سانتی متر میسر شده است که «سیستم حفاظت گرمایی» نام داشته و از کامپوزیت کربن، هسته سبک و نوعی اسپری با فرمول ویژه برای بازتاب امواج خورشیدی تشکیل شده است.

این سپر هسته فضاپیما را در برابر این دمای فوق العاده بالا حفاظت  کرده و به گفته ناسا در صورت کارکرد صحیح دمای درون کاوشگر در حدود ۸۵ درجه سانتیگراد باقی خواهد ماند.

ناسا هدف خود از توسعه کاوشگر خورشیدی پارکر را بررسی میزان امواج انرژی و گرما در اتمسفر خورشید،  چگونگی حرکت آنها و شناسایی عوامل افزایش سرعت بادهای خورشیدی و ذرات پرانرژی این ستاره اعلام کرده است.




منبع : سی نت 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
فیلم
جدیدترین اخبار