کد خبر: ۱۷۷۷۴
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۴ - ۱۲ تير ۱۳۹۷ - 2018 July 03
معاون وزیر ارتباطات از سفارش 100 میلیاردی ذخیره‌ساز(STORAGE) از دانشگاه شریف خبر داد که به واسطه آن صنعت تولید انواع ذخیره‌ساز در کشور گسترش پیدا کند.

به گزارش آی تابناک : نشست خبری سازمان فناوری اطلاعات با موضوع معرفی زنجیره حمایتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از تولید کسب‌وکارهای حوزه ICT با حضور نصرالله جهانگرد - معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات- و حسین صمیمی- دبیر کمیسیون وام وجوه اداره شده- امروز برگزار شد.

به گزارش ایسنا، نصرالله جهانگرد در این نشست با اشاره به زنجیره حمایت از تولید داخل، اظهار کرد: مصوبه‌ای با حمایت وزیر ارتباطات در بعد حمایت‌های مالی به استان‌ها اعلام شد که شامل دریافت منابع از وام وجوه اداره شده (seed money) تا تامین مالی شرکت‌هایی که قرارداد می‌بندند و حتی کمک مالی به صندوق‌های سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر در استانها می‌شود.

وی ادامه داد: ۱۰۰ شتاب‌دهنده و تعداد کمتری سرمایه‌گذاری  ریسک‌پذیر شکل گرفته است که برای توسعه احتیاج به تقویت دارند. طبق آیین‌نامه، از محل وام وجوه اداره شده تا ۵۰ درصد سرمایه شرکت‌ها به آن‌ها وام با بهره پایین داده می‌شود. همچنین شرکت‌های نوآور استانی مورد حمایت قرار می‌گیرند.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به پیوست فناوری در راستای حمایت از تولید داخل، اظهار کرد: طی سه سال اخیر ابتدا پیوست فناوری تدوین شد. با تایید و اعلام ستاد اقتصاد مقاومتی، زمینه‌هایی که برای جذب دانش و تکنولوژی و استفاده از سرمایه تخصصی نیروهای داخلی است را تهیه کردیم.

جهانگرد با اشاره به مصوبه ۱۶۳ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، بیان کرد: طبق این مصوبه فهرست ۱۹ قلم کالای تولید داخل به تصویب هیات وزیران رسیده و برای خرید حتما باید از این محصولات استفاده شود. در پیوست فناوری سفارش خرید محصول داخلی و میزان مشارکت دستگاه‌های داخلی مورد توجه قرار گرفت.

وی ادامه داد: برای مثال در حال حاضر سفارش ذخیره‌ساز(STORAGE) از دانشگاه شریف انجام می‌شود و ما سفارشی ۱۰۰ میلیاردی داشتیم که به واسطه آن صنعت تولید انواع ذخیره‌ساز در کشور گسترش پیدا کند. این محصول جزو نیازهای اساسی شبکه‌های امروز و آینده کشور است و در شبکه‌ها و مراکز کامپیوتری یک کالای اساسی محسوب می‌شود. همچنین اپراتورها در خریدهای خود کنترل می‌شوند که مصوبه ۱۶۳ را رعایت کنند.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره‌ی توسعه بازارهای داخلی و بین‌المللی برای حمایت از تولید داخل، توضیح داد: ما حضور در نمایشگاه‌های داخلی و فرامنطقه‌ای را فراهم کردیم. علاوه بر الکامپ به شرکت‌ها در استان‌ها کمک کردیم و شرایط را برای حضور سه استان شرقی کشور ایجاد کردیم. به زودی نیز نمایشگاهی با عنوان معرفی ظرفیت‌های IT ایران در افغانستان ایجاد می‌شود.

جهانگرد تاکید کرد: در یک سال اخیر تلاش کردیم تا تسهیلات اجرایی حقوقی برای شرکت‌های استارت‌آپ شکل بگیرد، از جمله تسهیلات بیمه‌ای، مالیاتی، مشکلات مربوط به تاسیس و شکل‌دهی شرکت‌ها و توسعه بازار؛ همچنین طرحی به نام طرح نوآفرین در وزارت ارتباطات در حال بررسی است تا بتواند این مشکلات را تسهیل کند.

وی با اشاره به کمک‌های فنی و اجرایی نیز توضیح داد: تاکنون در وزارتخانه شرایط تست فنی بسیاری از محصولات داخلی را فراهم کردیم همچنین به اپلیکیشن‌هایی که در داخل کشور تولید شده ظرفیتی داده می‌شود و لینک بسیار بالایی به آن‌ها اختصاص می‌دهیم که سرویس خوبی برای کاربران فراهم شود. اقدام دیگر توسعه پارک علم و فناوری در تهران، توسعه کریدور علم و فناوری پیام و توسعه پارک‌های علم و فناوری تحت عنوان اقتصاد دیجیتالی است.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که در تامین مالی چهار دسته کلی وجود دارد، گفت: بخش اول کمک‌های مقدماتی است در قالب seed money است که به صورت وام داده می‌شود. همچنین کمکی از صندوق امید تا کمتر از ۱۵ میلیون تومان برای انواع موبایل اپ را در نظر داریم.

جهانگرد ادامه داد: بخش دوم کمک به تحقیق و توسعه (R&D) و تولید و توسعه کسب و کار است که بدین منظور شورای اساسی تشکیل می‌دهیم. بخش سوم تامین مالی برای قراردادهای بزرگ و بنگاه‌های تولید برای جریان‌های مالی است که تا سه میلیارد تومان به آن‌ها کمک شده است و بخش آخر نیز در سطح استان‌ها مراکز شتابدهی در حال توسعه برای سرمایه‌ گذاری ریسک‌پذیر هستند که تا ۵۰ درصد آورد مالی شرکت‌ها از انجام وجوه اراده شده با بازپرداخت کم به آن‌ها داده می‌شود.




منبع : ایسنا 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
فیلم
جدیدترین اخبار