تاریخ انتشار: ۱۳:۵۲ - ۰۳ تير ۱۳۹۷ - 2018 June 24
اطلاعات دستکاری شده در فضای مجازی با سرعت بسیار بیشتری در مقایسه با نشریات چاپی و اخبار رسمی منتقل می‌شوند.
به گزارش آی تابناک : هنگام کشف ویروس ابولا در ایالات متحده، تعداد توئیت‌های کاربران در مدت کوتاهی از 100 پست در دقیقه به بیش از 6000 پست در دقیقه افزایش یافت. نکته جالب و مشترک در پست‌های منتشره، بزرگ‌نمایی و اغراق در وضعیت ابولا در آخرین پیام‌ها به اوج رسید و اکثر پیام‌ها حاوی این هشدار بود که ابولا از طریق آب، غذا و حتی هوا منتقل می‌شود.

روانشناسان با بررسی روند شکل‌گیری شایعات بی‌اساس در فضای مجازی به این فرضیه دست یافتند که انسان هنگام شنیدن موقعیت خطر، برای حفظ جان خود و عزیزان به صورت غریزی سعی ‌می‌کند تا در بیان واقعیت ماجرا بزرگنمایی کند تا طرف مقابل مسئله را جدی برداشت کند. این مفهوم در علم روانشناسی به  «پدیده تعصب شناختی» معروف شده است.

تاکنون مطالعات گسترده‌ای در مورد روند شکل‌گیری شایعات در بین جوامع اجتماعی انجام شده و مهمترین فاکتور مشترک در تمامی آن‌ها، ایجاد بزرگنمایی در انتقال پیام ناشی از ترس است.

البته ممکن است روند شکل‌گیری شایعات صرفا حاصل از ترس نباشد، بلکه انتقال ترس صرفا حاصل رویدادهای ناگواری مثل شیوع بیماری، توفان و یا سیل باشد، اما بعضی از شایعات صرفا با انگیزه‌های تخریب‌جویانه شکل می‌گیرند.
مطالعات روانشناسان همچنین ثابت کرد که اطلاعات دستکاری شده در فضای مجازی با سرعت بسیار بیشتری در مقایسه با نشریات چاپی و اخبار رسمی منتقل می‌شوند.




منبع : ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
فیلم
جدیدترین اخبار