تاریخ انتشار: ۱۳:۰۸ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 2016 May 07

مهمترین رویدادهای بازارICT کشور / مخابرات از اتهامات سربلند بیرون آمد

از مهمترین رویدادهای بازار ICT کشور در هفته منتهی به 17 اردیبهشت ماه می توان به مراسم معارفه مدیرعامل جدید شرکت مخابرات ایران، اختصاص بیشترین مکالمات بیشترین مکالمات به کشور عراق، عرضه سیم کارت نسل چهارم به روستائیان، تشکیل کارگروهی برای عمل به تاکیدات رهبر انقلاب درباره فضای مجازی، سیم کارت های نسل ۴ در سراسر کشور توزیع می‌شود، بازار فناوری اطلاعات در برنامه ششم به ۹۰ هزار میلیارد می رسد و غیره اشاره کرد.

یک ریال خلاف قانون نگرفتم

از مهمترین رویداد بازار آی سی تی هفته گذشته می توان به برگزاری مراسم تودیع ریاست هیات مدیره شرکت مخابرات ایران اشاره کرد که در این مراسم رئیس سابق هیات مدیره شرکت مخابرات ایران با اشاره به صورتهای مالی این شرکت که بر سرمایه‌گذاری مخابرات اذعان کرد و گفت: خوشبختانه طبق این اسناد، مخابرات از اتهامات سربلند بیرون آمد.

مهمترین رویدادهای بازارICT کشور / مخابرات از اتهامات سربلند بیرون آمد

سیدمصطفی سیدهاشمی چهارشنبه گذشته در مراسم تودیع خود از سمت ریاست هیات مدیره شرکت مخابرات ایران، با اشاره به سختی ها و مشکلاتی که طی سالهای اخیر بر شرکت مخابرات ایران وارد آمد، اظهار داشت: ما متهم بودیم که در شرکت مخابرات ایران سرمایه گذاری نکرده ایم و املاک مخابرات را فروختیم تا حقوق پرسنل را پرداخت کنیم. گفته می شد که مخابرات رو به افول رفته است و سرمایه گذاری نمی کند. اما خوشبختانه با گزارش سازمان حسابرسی، ما از این اتهامات سربلند بیرون آمدیم.

وی گفت: صورتهای مالی مخابرات که مورد تایید سازمان حسابرسی قرار گرفته است نشان می دهد که طی ۶ سال گذشته از خصوصی سازی مخابرات، ۲۰ هزار میلیارد تومان در این شرکت سرمایه گذاری شده است و افزایش مشترکان تلفن ثابت از ۲۴ میلیون به ۳۰ میلیون، نشان از این سرمایه گذاری دارد.

سیدهاشمی با بیان اینکه دولت ما را مکلف به واگذاری سالانه یک میلیون خط تلفن کرده است ادامه داد: نصب هر خط تلفن برای مخابرات، ۸۰۰ هزار تومان هزینه دربردارد و این درحالی است که فروش آن ۵۰ هزار تومان است. با این ارقام توسعه مخابرات به سختی انجام شد و خوشبختانه چند روز گذشته، وزیر ارتباطات نیز به این مساله اذعان کرد که با ۳۰ ریال نرخ مکالمه و ۵۰ هزار تومان فروش خط، نمی توان مخابرات را اداره کرد.

رئیس سابق هیات مدیره شرکت مخابرات ایران، با اشاره به اینکه در سال ۹۴ سختی های زیادی در مخابرات کشیدیم، گفت: با این وجود، خوشبختانه توانستیم تمامی بدهی های خود را به شرکت ارتباطات زیرساخت، رگولاتوری و حتی کارکنانمان بدهیم.

اختصاص بیشترین مکالمات به کشور عراق

مهمترین رویدادهای بازارICT کشور / مخابرات از اتهامات سربلند بیرون آمد

طی هفته گذشته شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرد که بیشترین مکالمات درخواستی ایرانیان در سالی که گذشت به کشور عراق اختصاص یافت.

حسین معدنی پور، مدیرکل هماهنگی مدیریت شبکه ارتباطات زیرساخت، آمار مکالمات بین الملل ایرانیان را در سال ۹۴ اعلام کرد و گفت: عراق سال گذشته در بین کشورهای همسایه، بیشترین مکالمات درخواستی هموطنان ما را شامل شد و بعد از آن کشورهای امارات و ترکیه سهم بسیار بالایی از مدت زمان مکالمه بین‌الملل خروجی از کشور به خود اختصاص دادند.

وی اظهار کرد: با توجه به ترافیک‌سنجی مراکز کنترل و مدیریت شبکه بین‌الملل شرکت ارتباطات زیرساخت، ملاحظه می‌کنیم کشور عراق به دلیل سفرهای زیارتی ایرانی ها به عتبات عالیات با فاصله زیادی در صدر کشورهای همسایه قرار دارد.

مدیرکل کنترل و هماهنگی مدیریت شبکه زیرساخت گفت: بعد از کشورهای همسایه، کشورهای آمریکا و کانادا و همچنین در میان کشورهای اروپایی آلمان، انگلستان و سوئد سهم بالایی از دقایق مکالمات هموطنان را به خود اختصاص می‌دهند.

عرضه سیم کارت های نسل ۴ در سراسر کشور

مهمترین رویدادهای بازارICT کشور / مخابرات از اتهامات سربلند بیرون آمد

در اواسط هفته گذشته اپراتور همراه اول از عرضه سیم کارت های نسل ۴ تلفن همراه در سراسر کشور از طریق ۱۱ هزار کانال فروش و ارائه خدمات، خبر داد.

اپراتور اول همراه اول اعلام کرد که با توجه به تدوین برنامه فشرده خود برای تداوم نصب و راه اندازی سریع آنتن های نسل ۴ تلفن همراه (LTE)، کانال های توزیع سیم کارت نسل ۴ (Usim) خود را که تاکنون فقط در دفاتر منتخب انجام می شد، در سراسر کشور گسترش داده و به بیش از ۱۱ هزار نقطه رسانده است.

مشترکان همراه اول علاوه بر هزاران دفاتر خدمات ارتباطی، دفاتر پیشخوان دولت، مراکز تلفن ثابت، دفاتر مشترکین استانها، فروشگاه های زنجیره ای، دفاتر ICT روستایی و شرکت خدمات اول، می توانند از طریق فروشگاه آنلاین این اپراتور به نشانی shop.mci.ir نیز سیم کارت Usim مورد نیاز خود را بصورت باندل به همراه مای فای یا دانگل و یا روتر و بسته های نوترینو، دریافت کنند.

بازار ۹۰ هزار میلیارد تومانی فناوری اطلاعات

مهمترین رویدادهای بازارICT کشور / مخابرات از اتهامات سربلند بیرون آمد

طبق گفته معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته گذشته برآوردها و ارزش بازار فناوری اطلاعات کشور، تا پایان برنامه ششم به ۹۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

مرتضی براری معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست نقش نوآوری و خلاقیت در اقتصاد مقاومتی که در هفته گذشته برگزار شد، گفت: هم اکنون در اقتصاد دیجیتال سهم ارتباطات ۶۰ درصد و سهم فناوری اطلاعات ۴۰ درصد است که در آینده نزدیک سهم ارتباطات به کمتر از ۲۰ درصد و سهم فناوری اطلاعات به ۸۰ درصد خواهد رسید.

وی به ضرورت‌های اقتصاد ICT در راستای برنامه‌های اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: باید، افزایش سهم کشور در اقتصاد دیجیتال را بررسی کنیم و همچنین به این موضوع توجه کنیم که اقتصاد ما چه سهمی در اقتصاد ICT در دنیا دارد.

معاون حقوقی امور دولت، مجلس و امور استان های وزارت ارتباطات افزود: لازمه این هدف این است که بتوانیم خلق شرکت کنیم و فضای کسب و کار را توسعه دهیم.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری تاکید جدی در این حوزه داشته اند. اینکه بتوانیم تولید خدمات و محتوا کارامد منطبق با فرهنگ اسلامی و ایرانی باشد و رئیس جمهور تاکید کردند که باید زمینه برای حضور کسب و کارهای دانش بنیان فراهم شود.

براری ادامه داد: در سال ۲۰۱۲ سهم اقتصاد ICT در دنیا ۲۶۵۰ میلیارد یورو بوده است و در سال ۲۰۱۵ این رقم به ۳۵۰۰ میلیارد یورو رسید و پیش بینی می شود این عدد در سال ۲۰۲۰ به ۵۰۰۰ میلیارد یورو برسد. در این اقتصاد سهم ارتباطات ۶۰ درصد و سهم فناوری اطلاعات ۴۰ درصد است.

عرضه سیم کارت نسل چهارم به روستائیان

برخورداری روستائیان از سیم کارت نسل چهارم از دیگر رویدادهای بازار آی سی تی بود که به موجب آن ۵ استان کشور از

سیم کارت نسل چهارم برخوردار می شوند.

حسن رضوانی مسئول راهبری طرح خدمات الزامی عمومی (USO) در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، از فروش و تحویل سیم‌کارت و مودم در روستاهای مشمول طرح USO خبر داد و گفت: تمامی بسترهای الکترونیکی فروش و تحویل سیم‌کارت و تجهیزات و احراز هویت متقاضیان آماده شده و واگذاری سیم‌کارت و مودم از هفته آینده در مناطق روستایی استانهای آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، اصفهان، اردبیل و گیلان آغاز می‌شود.

رضوانی افزود: در حال حاضر ۷ هزار و ۵۰۰ نفر برای تحویل سیم‌کارت و مودم در سامانه اپراتور USO ثبت‌نام کرده‌اند و با هماهنگی های انجام شده ارائه سرویس به متقاضیان براساس اولویت در تمامی نقاط تحت پوشش شبکه آغاز می‌شود.

مسئول راهبری طرح خدمات الزامی عمومی (USO) درباره نحوه ثبت‌نام و دریافت سیم‌کارت و مودم در مناطق روستائی تصریح کرد: ثبت‌نام به دو شیوه حضوری و با مراجعه به دفاتر ICT روستایی و یا شیوه اینترنتی و از طریق مراجعه به سامانه اپراتور USO به آدرس www.hiweb.ir انجام می‌شود و پس از احراز هویت ثبت‌نام کنندگان، سیم‌کارت و مودم در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: هزینه سیم‌کارت ۱۰ هزار تومان است و هزینه مودم متناسب با indoor و outdoor بودن آن متفاوت بوده و به صورت نقدی و قسطی قابل پرداخت است.

ارسال نظر
Array
جدیدترین اخبار