شرکتهای خصوصی با تولید راکتهای جدید به دنبال کاهش هزینه سفرهایی فضایی هستند و یکی از آنها کمپانی ژاپنی «Interstellar Technologies» یا IST است. نخستین پرتاب این شرکت در سال ۲۰۱۷ با شکست مواجه شد اما دومین پرتاب راکت MOMO-3 تا حدودی با موفقیت همراه بود. این شرکت امیدوار بود راکت جدید MOMO-5 در سومین تلاش آنها را به هدفشان نزدیک کند اما راکت دقایقی پس از پرتاب از مسیر منحرف شده و به درون دریا سقوط کرد.
MOMO-5 راس ساعت ۸:۱۵ دقیقه پرتاب شد و ظاهرا همه چیز طبق روال پیش رفت اما راکت پس از رسیدن به «max Q» یا نقطه با حداکثر فشار آیرودینامیکی کنترل خود را از دست داد. به گفته IST پرتاب امروز پس از دریافت دستور توقف اضطراری از سوی مرکز فرماندهی قبل از زمان مقرر به پایان رسید که در نتیجه باعث سقوط امن راکت به دریا شد.
پرتاب MOMO-5 قرار بود اواخر سال ۲۰۱۹ انجام شود اما به دلایل متعددی از جمله شیوع ویروس کرونا به تاخیر افتاده بود. این راکت که حتی از الکترون راکت لب هم کوچکتر است، حدود ۹.۲ متر ارتفاع و یک تن وزن دارد.
هدف IST از این پرتاب پیشبرد پروژه تولید راکتهای فضایی ارزان و کوچک برای ارسال محمولههای سبک بود. راهکار کمپانی IST در نوع خود جالب است چرا که بر خلاف دیگر شرکتها مدعی بکارگیری فناوریهای پیشرو نیست و در عوض روی استفاده از روشهای قدیمی در کنار فرایندهای تولید مدرنتر تمرکز کرده که هزینه تولید را تا حد امکان کاهش داده و امکان استفاده از آن را برای مصارف مختلف ممکن میسازد.
این رویکرد تا حدودی شبیه اسپیس ایکس و «راکت لب» است اما IST بیش از مدرنسازی تجهیزات به افزایش بازدهی اهمیت میدهد چرا که قیمت پایین سرویسها آنها را در موقعیتی برتر از رقبا قرار خواهد داد.