این پردازندهها نیز از طراحی موسوم به «ماژول متشکل از چند تراشه» (MCM) بهره میبرند و تا دو CCD بر پایه ریزمعماری Zen 3 با یک cIOD یا همان کنترلر I/O ترکیب میشود. هرچند درباره تعداد هستههای پردازشی آن چیزی نمیدانیم، اما گفته میشود در ریزمعماری Zen 3 طراحی فعلی واحدهای CCX کنار گذاشته میشود تا کلیه هستههای پردازشی هر واحد CCD از یک کش سطح سوم مشترک استفاده کنند. این کار به کاهش تأخیر و افزایش کارایی کمک خواهد کرد.
در عین حال، افزایش کارایی IPC از طریق بهبود پهنای باند میان اجزای داخلی پردازنده نیز متصور است که اولین نشانههای آن را با افزایش FCLK در قطعه سیلیکونی Renoir بر پایه Zen 2 شاهد بودیم. همچنین انتظار میرود بهکارگیری فناوری ساخت جدیدتر و پیشرفتهتر N7P یا +N7 کمپانی تایوانی TSMC به AMD امکان بالا بردن فرکانسها را بدهد.
بر پایه یک گزارش جدید، ممکن است AMD با راندمان بالاتر به تلاشهای اینتل پاسخ بدهد و به افزایش فرکانسها متوسل نشود. در این گزارش به اطلاعات دو نمونه از پردازندههای آتی Vermeer استناد شده که یکی از آنها 8 هستهای و دیگری 16 هستهای است. رمزگشایی شناسهها نشان میدهد مدل 8 هستهای حدود 200 مگاهرتز افزایش فرکانس پایه را نسبت به نسل فعلی تجربه کرده است اما مدل 16 هستهای از نظر فرکانس بوست هسته از Ryzen 9 3950X کُندتر است.
ظاهراً مدل 8 هسته از فرکانس پایه و بوست به ترتیب 4.0 و 4.6 گیگاهرتز و مدل 16 هسته ای از فرکانس پایه و بوست به ترتیب 3.7 و 4.6 گیگاهرتز بهره می برد.
هرچند ممکن است این مشخصات صرفاً مربوط به نمونههای اولیه باشد که AMD در اختیار شرکای خود قرار میدهد، اما تهیه کنندگان این گزارش چنین نتیجه گیری کردهاند که AMD با Vermeer بیشتر بر روی افزایش کارایی IPC حساب باز میکند و افزایش فرکانسها، بهبود اصلی این نسل نخواهد بود. ظاهراً با نسل چهارم از پردازنده های Ryzen و ریزمعماری Zen 3 شاهد تا 20 درصد افزایش کارایی IPC خواهیم بود.
انتظار میرود سپتامبر امسال AMD نسل چهارم از پردازندههای Ryzen را معرفی کند که احتمالاً با رونمایی انویدیا از کارتهای گرافیک گیمینگ بر پایه ریزمعماری جدید Ampere هم زمان خواهد شد.
منبع : شهر سخت افزار