کد خبر: ۳۰۹۶۷
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۰ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 18

کنترل سلول با نور ممکن شد

تیمی بین المللی از محققان برای نخستین بار به روشی برای کنترل عملکرد داروها از طریق نور دست پیدا کرده اند. با این روش می توان سلول هایی را تحت فرمان درآورد که پیش از این خارج از دسترس تلقی می شدند.
به گزارش آی تابناک : به گفته محققان آلمانی، ژاپنی و آمریکایی تا کنون دارویی برای هدف گرفتن «اکتین» وجود نداشت چرا که این پروتئین در تمام بدن از جمله به مقدار فراوان در ماهیچه ها یافت می شود.در روش جدید اما اکتین تنها در نواحی خاصی که در معرض نور قرار گرفته، هدف گرفته می شود و بدین ترتیب اثر دارو به مراتب بیش از روش های قبلی است.

از آنجا که اکتین بخشی حیاتی از ساختار سلولی است، می توان سلول ها را به صورت جداگانه و با دقتی در حد ۱۰ میکرومتر تحت تاثیر قرار داد و برای مثال حرکت سلول ها در سطح خاصی را کنترل کرد.

در این پژوهش محققان گونه ای از مواد طبیعی به نام «Optojasp» را سنتر کردند که دینامیک اسکلت سلولی اکتین در ارگانیسم را محکم می کند. در آزمایشات صورت گرفته ساختار این ماده پس از قرار گرفتن در معرض نور بنفش تغییر می کند. پس از مدتی که نور سبز روی آن تابانده می شود دوباره ساختار به حالت غیر فعال و دینامیک طبیعی باز می گردد.

پس از جذب این ماده توسط سلول ها می توان از طریق نور آنها را به صورت مجزا کنترل کرد. محققان کاربردهای آتی این دستاورد را بدین ترتیب عنوان می کنند:

«در آینده می توان از این روش برای درمان بیماری ارگان هایی که به راحتی در معرض نور قرار می گیرند مثل چشم یا پوست بهره برد. دیگر کاربرد این تکنیک به بازسازی عصبی مربوط می شود که از طریق تحریک سلول های عصبی خاص برای رشد صورت می گیرد.»

محققان همچنین به مزایای این روش به عنوان ابزاری در زیست شناسی اشاره می کنند. به گفته آنها این مولکول ها مطالعه سیستم های بیولوژیکی را به کمک پروتئین های حساس به نور تسهیل می کنند.




منبع : دیجیاتو

ارسال نظر
Array
جدیدترین اخبار