مادربرد ASUS ROG Zenith II Extreme
مادربرد زیبا و قدرتمند ROG Zenith II Extreme در تلاش برای مخفی سازی بخشهایی از PCB، از یک روکش کربنی بهره میبرد. چیپست و فن نیز در زیر این پوشش قرار گرفتهاند. این مادربرد به یک نمایشگر LiveDash نوع OLED مجهز شده است که بر روی پوشش I/O تعبیه شده است. این نمایشگر عملکردی به مراتب بیشتر از نسخههای اولیه خود را ارائه کرده و حتی کدهای خطا نیز بر روی آن نقش میبندد. Zenith II Extreme از یک مدار تغذیه VRM با 16 فاز رگولاتور استفاده میکند.
مدار تغذیه دارای دو عدد فن PWM با سیستم سنجش دما است که در صورت رسیدن دما به 60 درجه سانتیگراد، عملکرد خود را آغاز خواهند کرد. در پرتو نورانی محافظ I/O شاهد استفاده از یک نورپردازی مشابه با هولوگرافیک هستیم که جذابیت مادربرد را افزایش داده است. Zenith II Extreme میتواند تا 5 شکاف SSD M.2 را در اختیار کاربران قرار دهد. افزون بر 8 درگاه نسل سوم ساتا، کاربران میتوانند از 3 اسلات SSD M.2 تعبیه شده بر روی برد و دو اسلات اضافی با ماژول اختصاصی DIMM.2 بهرهمند شوند. تمامی اسلات ها به 4 گذرگاه PCI-E 4.0 متصل هستند.
در بخش شبکه، این مادربرد به کنترلر Intel I211-AT با پهنای باند یک گیگابایت، کنترلر Aquantia AQC-107 با سرعت 10 گیگابیت در ثانیه و کارت شبکه بدون سیم Intel AX200 Wi-Fi 6 مجهز شده است. مادربرد ASUS ROG Zenith II Extreme پرچمداری به تمام معنی است که به جدیدترین فناوریهای روز آغشته شده و حتی در بین رابطهای I/O هم با وجود USB 3.2 Gen 2x2 Type-C میتوان مطمئن بود که بهترینها در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند.
مادربرد ASUS ROG Strix TRX40-E Gaming
بر خلاف نامگذاری ROG Strix TRX40-E Gaming، این مادربرد به هیچ وجه برای بازی پیشنهاد نمیشود. در شرایطی که بازیهای روز با پردازندههای 4 تا 6 هستهای بهینه سازی شدهاند، خرید یک مادربرد پرچمدار با چنین پردازندههای قدرتمندی توصیه نمیشود. به هر حال مادربرد ROG Strix TRX40-E Gaming هم دومین پرچمدار ایسوس، با چیپست TRX40 است.
این مادربرد نیز به نمایشگر 1.3 اینچی LiveDash مجهز بوده و به مانند برادر خود از یک مدار تغذیه با 16 فاز رگولاتور بهره میبرد. تمامی سه اسلات توسعه PCI-E 4.0 در این مادربرد با آرایش x16/x16/x16 پیکربندی شدهاند. این مادربرد نیز در بخش تغذیه از دو عدد فن کوچک بهره برده و یک فن بزرگتر نیز مدار PCH را تهویه میکند.
کارت شبکه Intel AX200 Wi-Fi 6، کنترلر Intel I211-AT، کدک صوتی SupremeFX S1220، کنترلر 2.5 گیگابیتی Realtek، و پشتیبانی از فناوری Aura Sync از جمله ویژگی های این مادربرد به شمار می روند.
مادربرد ASUS Prime TRX40-Pro
در پایان هم شاهد نام مادربرد ASUS Prime TRX40-Pro هستیم؛ این مادربرد که تا پیش از این هم نام آن لو رفته بود، از سری غیر گیمینگ پرایم است. امکانات این برد به مراتب کمتر از مدلهای بالا بوده اما همچنان مدار تغذیه 16 فازی را حفظ میکند. دلیل استفاده از فازهای متعدد و توانمند در مادربردهای TRX40، پردازندههایی با هستههای بیشتر و البته توان مصرفی بالاتر است. به طوری که توان حرارتی آنها تا بیش از 280 وات هم پیش خواهد رفت.
این مادربرد از آرایش x16/x16/x16 در اسلات های توسعه بهره میبرد. تمامی اسلات های M.2 در آن به مسیر PCIe 4.0 x4 متصل بوده و از جمله دیگر ویژگیهای آن میتوان به Fan Xpert 4، کدک صوتی Realtek S1220، پشتیبانی از استاندارد DTS:X Ultra، کنترلر Intel I211-AT و نورپردازی RGB اشاره کرد.
منبع : شهر سخت افزار