برای این منظور شرکت اوشن کلین آپ (Ocean Cleanup) قصد دارد تا منبع این آلودگیها را پیدا کرده و آلاینده ها را در نطفه خفه کند. به همین دلیل این کمپانی بیش از ۴۰ هزار رودخانه که به اقیانوسها ختم میشوند را مورد بررسی قرار داد و به این نتیجه رسید که تنها ۲۰ رودخانه مسبب آلودگی اقیانوسها هستند و اکثر آنها در آسیا و آفریقا قرار دارند.
با این حال در جدیدترین تحقیقات کمپانی اوشن کلین آپ، مشخص شده است که ۱۰۰۰ رودخانه بیش از ۸۰ درصد پسماندهای پلاستیکی را تولید میکنند. به همین دلیل این شرکت دستگاه اینترسپتور (Interceptor) را معرفی کرده است تا بتواند از میزان این پلاستیکها بکاهد.
بر اساس دادههای این شرکت، اینترسپتور قادر است روزانه به طور متوسط ۵۰ هزار کیلوگرم پلاستیک را جمعآوری کند. در شرایط بهینه این دستگاه میتواند تا ۱۰۰ هزار کیلوگرم از پلاستیکهای این رودخانهها را به مراکز بازیافت تحویل دهد. نحوه کار دستگاه اینترسپتور نیز در نوع خود جالب است و برخلاف اسمش، تداخلی در رفت و آمد داخل این رودخانهها ایجاد نمیکند.
این دستگاه در اصل مانند تورهای ماهیگیری عمل میکند و روی آب شناور است. البته توریهای این دستگاه کل عرض رودخانه را پوشش نمیدهند و با استفاده از جریان آب، پلاستیکها را به سمت دهانه دستگاه هدایت میکند. اینترسپتور سپس به کمک نوار نقاله، پلاستیکها را جمعآوری میکند و آب باقیمانده را فیلتر کرده و به رودخانه باز میگرداند.
همچنین در صورتی که بیش از بار پشتیبانی شده روی اینترسپتور قرار گیرد، دستگاه به کمک سنسورها به اپراتور دستگاه اخطار میدهد تا اینترسپتور را خالی کند که دستگاه بتواند به کار خود ادامه دهد. اینترسپتور با استفاده از باتریهای لیتیومی و پنلهای خورشیدی نیز میتواند به صورت شبانه روزی کار کند که برای سلامت اقیانوسها بسیار مفید است.
شرکت اوشن کلین آپ در حال حاضر ۴ دستگاه اینترسپتور را در محلهای مشخصی قرار داده است که یکی از آنها در کوالالامپور و دیگری در جاکارتا است که گفته میشود یکی از آلودهترین رودخانههای جهان است. برای این که این دستگاه و در کل، این سیستم بتواند مفید واقع شود باید با شرکتهای خصوصی و دولتها همکاری صورت گیرد که یکی از اهداف اوشن کلین آپ نیز همین خواهد بود.
منبع : دیجیاتو