در این سری از مسابقات که در استرالیا برگزار میشود، شرکتکنندگان جوان باید خودروهای خود را برای طی مسیری سههزارکیلومتری از شهرهای داروین (واقع در شمال) تا آدلاید (واقع در جنوب) آماده کنند. این دانشآموزان بههمراه تیم مهندسی حامیشان، خودروهای خورشیدی را با دستان خود میسازند و آنها را آمادهی رقابت در یکی از بزرگترین مسابقات جهان میکنند.
تصور رایج بر این است که خودرو هزار واتی خورشیدی باید بتواند این مسیر را در ۵۰ ساعت طی کند. برهمیناساس، خودروهای خورشیدی فقط اجازه دارند پنج کیلوواتساعت (معادل ۱۰ درصد از انرژی استحصالشدنی در مسیر) را در باتری خود ذخیره کنند و سایر انرژی موردنیاز برای حرکت باید بهصورت مستقیم از تابش خورشید یا بازیافت انرژی مکانیکی خودرو تأمین شود. ازاینرو، شاید بتوان گفت خودروهای این مسابقات تقریبا پربازدهترین خودروهای برقی جهان هستند.
در تمامی طول مدت مسابقه، خودروها زیرنظر بازرسان فنی و ایمنی خواهند بود و تمامی مراحل این سفر ثبت و ضبط میشود. تیمهای شرکتکننده سفر خود را از شهر داروین در شمال استرالیا آغاز میکنند و تا آنجا که محدودیتهای فنی خودروشان اجازه میدهد، تا ساعت ۱۷ به سفر خود ادامه میدهند و با آغاز ساعات تاریکی، باید خود را برای اردوزدن در دل بیابان آماده کنند تا فردا با طلوع آفتاب دوباره بتوانند سفر خود را از سر بگیرند.
در طول این مسیر سههزارکیلومتری، ۹ توفقگاه اجباری وجود دارد که در آن، تیمها میتوانند از آخرین وضعیت تغییرات آبوهوایی و موقعیت مکانی خود در مسیر مسابقه آگاه شوند. در این توفقگاهها، شرکتکنندگان فقط مجازند تعمیر و نگهداری اولیه شامل بررسی باد لاستیک خودرو و پاکسازی گردوغبار از سطح خودرو را انجام دهند.
گفتنی است این مسابقات در سه کلاس مختلف برگزار میشود:
گفتنی است امسال تیمهای IVE Engineering Solar Car Team و Sunswift و Solar Team Eindhoven بهترتیب در مقامهای اول تا سوم مسابقات کلاس کروزر و تیمهای University of Michigan Solar Car Team و Tokai University Solar Car Team و Agoria Solar Team نیز بهترتیب در مقامهای اول تا سوم مسابقات کلاس چلنجر جای گرفتند.
درادامه، از شما همراهان زومیت دعوت میکنیم مجموعه تصاویر منتخب این رویداد هیجانانگیز را تماشا کنید.
شرکتکنندگان بههمراه خودروهای خورشیدی در Hidden Valley Motorsport Complex شهر داروین استرالیا؛ لحظاتی قبل از آغاز مسابقات سال ۲۰۱۹
تصویری از رانندهی خودور خورشیدی تیم Arrow car از استرالیا در ششمین روز از برگزاری مسابقات (بندر آگوستا)
خودرو Sophie 6s محصول تیم IVE Engineering از هنگکنگ در جریان مسابقات سری کروزر
رانندهی خودروی خورشیدی Eos II از تیم دانشگاه مینهسوتای آمریکا در حال بررسی وضعیت فنی خودرو در توفقگاه Barrow Creek در سومین روز از مسابقات سری کروزر
رانندهی تیم Twente از هلند در نقطهی شروع مسابقات در شهر داروین
اعضای تیم Agoria از بلژیک (برندهی مسابقات کلاس چلنجر) در شهر دانمارا
خودرو Sun Shuttle-III محصول تیم The Sun Shuttle از چین در روز پنجم مسابقات کلاس کروزر
اعضای تیم Violet از استرالیا در حال تعویض لاستیک خودرو Sunswift در خلال مسابقات کلاس کروزر
خودرو Nuna محصول تیم Vattenfall Solar از هلند در حال رقابت در روز دوم مسابقات کلاس چلنجر
خودرو Ardingly Solar محصول تیم Ardingly College Sola از انگلستان در حال رقابت در کلاس ادونچر
واکنش تیم Vattenfall Solar به حادثهی آتشسوزی خودرو NunaX در فاصلهی ۲۵۰ کیلومتری از خط پایان (روز پایانی مسابقات)
خودرو Bluepoint محصول تیم Agoria از بلژیک در حال ورود به شهر Coober Pedy (روز چهارم مسابقات)
شادی اعضای تیم Agoria از بلژیک پس از پیروزی در مسابقات کلاس چلنجر در شهر آدلاید
جشن پیروزی تیم Agoria در خط پایان مسابقات جهانی خودروهای خورشیدی کلاس چلنجر سال ۲۰۱۹
منبع : زومیت