محققان دانشگاه استنفورد مدعی شدهاند که فرآیند کشف سلول علت سرطان در واقع همانند این است که سوزنی را در انبار کاه پیدا کرده اند چرا که تحقیقات بسیاری در این زمینه انجام شده تا تشخیص سلول عامل سرطان ممکن شود.
به باور این دانشمندان فصلی تازه را در درمان سرطان با دارو رقم خواهد زد و فرآیند درمانهای معمول نظیر شیمی درمانی به طور کامل تغییر خواهد کرد.
پروفسور «مایکل لیسانتی» سرپرست این پروژه در این باره میگوید:
«با پیدا کردن سلول عامل سرطان ممکن است کلید ریست تمامی درمانهای دارویی سرطان را بزند پیش از این تصور میشد که سرطان با از بین نرفتن سلولهای مرده و زنده شدن دوبارهی آنها به وجود میآید. در واقع سلول عامل سرطان از روند اصلی خود خارج میشوند و با سرعت بالا شروع به تکثیر میکنند. این مسئله علت اصلی پیدایش تومور سرطانی به شمار می رود.»
این متخصص هشدار داد که برخی از روش های شیمی درمانی موجب میشوند که سرعت تکثیر سلولهای بنیادی افزایش یابد و بدین ترتیب حجم تومور سرطانی نیز بزرگتر میشود.
در این تحقیق دو نمونه از تومورهای سرطان سینه بررسی شدند و محققان موفق شدند در این تومورها، فعالترین سلولهای اصلی را جدا کنند و آنها را سلول های بنیادی سرطانی بنامند.
این سلولها علاوه بر فعال بودنشان، سرعت تکثیر بسیار بالایی دارند و علت اصلی تشکیل تومور سرطانی به شمار میروند.
شمار بیماران سرطانی دنیا روز به روز بیشتر میشود و به تازگی آمار جهانی سرطان ۲۸ درصد افزایش یافته است. از طرف دیگر محققان معتقدند با تغییراتی که تکنولوژی و عادات زندگی غلط بوجود آمده، میلیونها نفر در طول زندگی خود به این بیماری مبتلا میشوند و مجبور خواهند بود با آن دست و پنجه نرم کنند.