در این گزارش نوکیا از شناسایی ۲۰ میلیون حمله توسط بدافزارهای اندرویدی خبر داده که نسبت به سال قبل 31 درصد افزایش پیدا کرده اند. این بدافزارها کاربرهای مختلفی نظیر صدمه زدن به سیستم، سرقت اطلاعات، نمایش تبلیغات به منظور درآمدزایی، به کارگیری سخت افزار برای استخراج ارز مجازی، باجگیری و غیره دارند. در برخی موارد نیز با فریب کاربر آنها را به ثبت نام در برخی سرویس ترغیب کرده اما در عمل هیچ چیز در اختیار آنها قرار نمی دهند.
خبر خوب برای کاربران اپل این است که سهم آنها از این ضیافت ناخوشایند تنها ۰.۸۵ درصد است.
در بخش دیگری از این گزارش به افزایش بات نت ها در محیط اینترنت اشیا اشاره شده است. هکرها با نفوذ به ابزارهای اینترنت اشیاء از تلویزیون و اسپیکر گرفته تا دوربین هوشمند آنها را در قالب یک ارتش درآورده و حملات سنگینی را علیه اهداف از پیش تعیین شده نظیر سایتها صورت می دهند.
فعالیت بات نت ها در سال ۲۰۱۸ بالغ بر ۷۸ درصد از رویدادهای شناسایی بدافزار در شبکه های ارائه سرویس مخابراتی را شامل شده است. این میزان نسبت به سال ۲۰۱۶ بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده است.
«کوین مكنیمی» سرپرست آزمایشگاه Threat Intelligence نوکیا درباره افزایش حملات بات نت می گوید:
مجرمان سایبری در حال تغییر اهداف خود از اکوسیستم موبایل ها و رایانه های سنتی به دستگاه های فزاینده اینترنت اشیاء هستند که از امنیت چندانی برخوردار نیستند. هزاران تولیدکننده این دستگاهها در پی عرضه سریع محصولاتشان به بازار هستند اما متاسفانه به امنیت بهای چندانی نمی دهند.