مطالعات این گروه حاکی از این است که کشورهای توسعه یافته از میانگین ۵۱.۳ درصدی استفاده از اینترنت در سال ۲۰۰۵ حالا به رقم قابل توجه ۸۰.۹ درصدی رسیده اند. متوسط دسترسی شهروندان کشورهای در حال توسعه به اینترنت در همین بازه زمانی از ۷.۷ درصد به ۴۵.۳ رسیده که از حتی از ۱۳ سال قبل جهان اول نیز کمتر است. در این میان آفریقا طی ۱۳ ساله گذشته رشد ده برابری را پشت سرگذاشته است.بخش مهمی از این پیشرفت به لطف دسترسی به اینترنت موبایل در حوزه آسیا، اقیانوسیه و آفریقا محقق شده چرا که اکنون ۹۶ درصد از کل افراد در پوشش شبکه سلولی قرار داشته و ۹۰ درصد نیز به اینترنت نسل سوم و بعد از آن دسترسی دارند. در این گزارش تاکید شده که تعداد کاربران اینترنت موبایل از کل جمعیت جهان بیشتر است.
اینترنت اهمیت بسیاری بالایی در رشد آموزش و توسعه مهارت های جدید دارد و به همین خاطر سازمان ملل در سال ۲۰۱۶ دسترسی به اینترنت را یکی از ارکان از حقوق بشر اعلام کرد. این شبکه جهانی نه تنها منبع پایان ناپذیری از اطلاعات است بلکه به پایه ریزی جنبش های مدنی نظر بهار عربی و دفاع از سیاهپوستان نیز کمک بسیاری کرده است.
با این حال نمی توان منکر خطرات امنیتی و حملات سایبری شد که به زیان های مالی عمده و جاسوسی از کاربران منتهی می شوند و کاهش آنها نیازمند سرمایه گذاری بیشتر روی بخش امنیت است.