کد خبر: ۲۹۲۳۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۶ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - 2020 February 18
محققان ایرانی توانسته اند به منظور استخراج اطلاعات سیگنالینگ از شبکه مخابرات سیار سامانه ای را طراحی و در یکی از شبکه های مخابراتی اجرایی کنند.
به گزارش آی تابناک : رتبه سوم پژوهش های کاربردی در گروه تخصصی برق و کامپیوتر سی و سومین جشنواره بین المللی خوارزمی به محققان طراحی کننده سامانه نظارت و تحلیل شبکه های مخابراتی تعلق گرفت.

این سامانه به منظور عیب یابی و کیفیت بخشی شبکه مخابراتی  طراحی شده است. سامانه بومی نظارت و تحلیل شبکه های مخابراتی علاوه بر تامین نیازمندی های اپراتور های تلفن همراه، بر اساس درخواست کاربران، قابل تغییر و توسعه بوده که در کشور پشتیبانی می شود.

علی سلیمانی یکی از محققان این طرح گفت: با استفاده از این سامانه می توانیم از نسل های مختلف شبکه مخابرات سیار برای کیفیت بخشی به شبکه مستقل از شرکت سازنده سوییچ های مخابراتی پشتیبانی کنیم.

سلیمانی خاطر نشان کرد: این سامانه قادر به پایش کیفیت شبکه‌های نسل‌های دوم، سوم و چهارم تلفن‌های همراه است.

وی با بیان اینکه با استفاده از تجهیرات نرم افزاری و سخت‌افزاری این سامانه می‌توان اشکالاتی که در لینک‌های ارتباطی شبکه‌های تلفن همراه در زمینه مکالمه، SMS و اینترنت ایجاد ‌شده است را تشخیص داد، بیان کرد: یکی از مزایای سامانه نظارت و تحلیل شبکه های مخابراتی، تشخیص علت و محل ایجاد اشکال است؛ در واقع می توانیم با این سامانه تشخیص دهیم که در کدام نقطه از شبکه مشکلی وجود دارد و به صورت آنلاین عیب‌یابی کنیم.

سلیمانی با بیان اینکه این سامانه اشکالات ایجاد شده در شبکه‌های ارتباطی را به صورت لحظه‌ای و با دقت چند ثانیه تا چند دقیقه تشخیص می دهد گفت: در برخی موارد اشکالات از سمت مشتریان گزارش می‌شود و ما می‌توانیم با استفاده از این سامانه علت آن را در این سامانه بیابیم و رفع کنیم.

وی عنوان کرد: این سامانه به دو روش مبتنی بر Probe و Probeless تراکنش مشترکان را از اینترفیس‌های مخابراتی جمع آوری کرده و پس از دیکد آنها مبتنی بر استانداردهای 3GPP و GAMA و با محاسبه شاخص‌های کیفی از آنها به عنوان تحلیل و پایش کیفیت شبکه استفاده می‌کند.

سلیمانی افزود: در حال حاضر این سامانه در یکی از اپراتورهای مخابراتی استفاده می شود تا رضایت مشترکان از شبکه مخابراتی افزایش یابد.

سلیمانی با بیان اینکه تمام تجهیزات مورد نیاز این سامانه در همین شرکت دانش بنیان بومی سازی شده است تاکید کرد: این سامانه تنها سامانه بومی کشور در  زمینه پایش و تحلیل شبکه‌های مخابراتی محسوب می شود.

وی با اشاره به کاربردهای سامانه بومی گفت: آگاهی از مشکلات کیفی سرورها، تحلیل کیفیت سرورهای ارایه شونده، پشتیبانی از نسل های مختلف شبکه های مخابراتی کاربردهای این سامانه به شمار می روند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
فیلم
جدیدترین اخبار