کد خبر: ۲۵۲۲۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 July 27
سازمان فضایی آمریکا در راستای برنامه‌ی بازگشت انسان به ماه تا سال ۲۰۲۴، جزئیات طرح خود برای ساخت سطح‌نشین قمری را رونمایی کرد.

به گزارش آی تابناک : ناسا جزئیات بیشتری درباره‌ی اولین نمونه‌ی سطح‌نشین قمری برای فرود بر سطح ماه تا سال ۲۰۲۴ اعلام کرد که به‌دنبال آن، طرح بهبودیافته ارائه خواهد شد. ناسا این خبر را همراه‌ با تکمیل فضاپیمای اوریون منتشر کرد که در سال ۲۰۲۱، به پیرامون ماه سفر خواهد کرد. آرتمیس ۱ (مأموریت بازگشت به ماه) پس از گذشت تقریبا ۴۷ سال (۱۹۷۲ آخرین سال فرود روی ماه)، راه را برای فرود مجدد روی سطح ماه هموار خواهد کرد.


دولت آمریکا خواستار پیشنهادهایی برای طراحی سطح‌نشین است که ظرفیت فرستادن دو فضانورد را به قطب جنوب ماه تا سال ۲۰۲۴ داشته باشد. هدف بعدی شرکت‌ها طراحی سطح‌نشین بهبودیافته با ظرفیت حمل چهار فضانورد و امکان اقامت طولانی‌تر در ماه به‌مدت یک شبانگاه دوهفته‌‌ای قمری است.


سطح‌نشین پیشنهادی از طرح‌های ناسا برای بازگشت پایدار به ماه ازجمله ساخت پایگاه در ماه پشتیبانی می‌کند. ناسا در ماه مه اعلام کرد ۱۱ شرکت در حال بررسی و توسعه‌ی طرح‌های اولیه‌ای برای سطح‌نشین‌های قمری هستند. این سطح‌نشین سفر خود را از ایستگاه فضایی کوچک واقع در مدار پیرامون ماه به‌نام گیت‌وی (Gateway) آغاز خواهد کرد.

فضاپیمای اوریون

ناسا به‌دنبال پیشنهادهایی برای ساخت سطح‌نشین و فرستادن فضانوردها به ماه است.

هدف ناسا ساخت سطح‌نشینی است که از سه قسمت تشکیل شده است: بخش انتقالی که بتواند فضانوردان را از گیت‌وی به مدار نزدیک ماه برساند و بخش فرود که فضانوردها را از مدار ماه به سطح آن می‌رساند و بخش صعود که فضانوردها را پس از پایان مأموریت به گیت‌وی بازمی‌گرداند.

ناسا در ۲۰ ژوئیه مصادف با پنجاهمین سالگرد اولین فرود روی ماه، ماژول تکمیل‌شده‌ی خدمه‌ و ماژول سرویس اوریون را برای مأموریت آرتمیس ۱ رونمایی کرد. مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور ایالات‌متحده، در سالگرد جشن مأموریت آپولو ۱۱در مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا (KSC) این خبر را اعلام کرد. لیزا کالاهان، معاون و مدیرکل بخش تجاری فضاییلاکهید مارتین است که ماژول خدمه‌ی اوریون را برای ناسا ساخته است. کالاهان در جریان آن مراسم گفت:

اوریون نوع جدید و منحصربه‌فردی از فضاپیمایی است که برای پروازهای طولانی‌مدت فضایی طراحی شده است و هدف آن ارسال فضانوردان به ماه و اولین انسان‌ها به مریخ و بازگشت ایمن آن‌ها است. اوریون به اکتشافات فضایی در منظومه‌ی شمسی سرعت می‌دهد و نقطه‌ی آغاز دستاوردهای فضایی در عصر حاضر محسوب می‌شود.

لاکهید مارتین و ناسا و دیگر پیمان‌کاران پشتیبان پروژه ماژول خدمه‌ی اوریون را در KSC به پایان رسانده‌اند. این پروژه شامل نصب کامپیوترهای اویونیک (الکترونیک فضاپیما) کپسول اوریون، سامانه‌های برقی، سامانه‌ی پیشرانش، ۱۱ چترنجات و بزرگ‌ترین سپر حرارتی ساخته‌شده تاکنون است. ماژول خدمه برای فرستادن چهار فضانورد به مدار بالای زمین طراحی شده است.

ظرفیت طرح اولیه‌ی سطح‌نشین قمری دو فضانورد است

هفته‌‌ی گذشته، کپسول و ماژول سرویس در کندی به یکدیگر وصل شدند. ماژول سرویس شامل تأمین توان و دیگر سامانه‌های پشتیبانی حیات برای ماژول خدمه و ۳۳ موتور متفاوت برای مانور فضاپیما است. سازمان فضایی اروپا (ESA) ارائه‌کننده‌ی این ماژول و ایرباس سازنده‌ی آن است.

فضاپیمای تکمیل‌شده‌ی اوریون به‌زودی مجموعه‌ای از آزمایش‌های سیستم یکپارچه را خواهد گذراند. این فضاپیما در ماه سپتامبر برای انجام مجموعه‌ای از آزمایش‌های محیطی ازجمله آزمایش‌های محفظه‌ی گرمایی خلأ و تداخل الکترومغناطیسی و سازگاری به پایگاه فضایی پلوم‌بروک ناسا منتقل خواهد شد.

لاکهید مارتین قصد دارد تا اوایل سال ۲۰۲۰ و پس از بازگشت اوریون به KSC تا پایان سال، این فضاپیما را وارد مرحله‌ی آماده‌سازی نهایی کند. اوریون با راکت اسپیس لانچ سیستم (SLS) پرتاب می‌شود که بوئینگ تا سال ۲۰۲۱ آن را خواهد ساخت. در طراحی پرتاب‌کننده‌ی عظیم SLS که ارتفاع آن از یک ساختمان ۳۰ طبقه بیشتر است، از فناوری برنامه‌ی فضایی شاتل الهام گرفته است.




منبع : بی بی سی 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
فیلم
جدیدترین اخبار