کد خبر: ۲۰۶۹۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۳ - ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - 2018 November 17
کشور چین موفق به ساخت یک خورشید مصنوعی شده که حرارتش می‌تواند ۶ برابر بیشتر از نزدیک ترین ستاره به زمین (خورشید حقیقی) باشد.

به گزارش آی تابناک : این راکتور طوری طراحی شده که بتواند به کپی برداری از وظایف خورشید حقیقی بپردازد. هدف این پروژه تبدیل هیدروژن به انرژی گران قیمت سبز است.

این دستگاه برای اولین بار توانست به هدف خود که دمای ۱۰۰ میلیون سلسیوس بود برسد. ۱۰۰ میلیون سلسیوس دماییست که بنا بر باور دانشمندان در آن همجوشی هسته‌ای اتفاق می‌افتد.

محققان در سرتاسر دنیا به دنبال ساخت اولین راکتور همجوشی هسته‌ای عملیاتی هستند. پیروز این رقابت می‌تواند منبع انرژی پاکی را تولید کند که ارزشش میلیارد‌ها دلار خواهد بود و به عقیده‌ی بسیاری از افراد می‌تواند زمین را از بحران تغییرات آب و هوایی نجات دهد.

محققین علوم فیزیک موسسه «Heftei» در چین اعلام کردند که ماشین همجوشی هسته‌ایشان می‌تواند به دمای ۱۰۰ میلیون سلسیوس برسد. این مقدار ۶ برابر داغ تر از خورشید واقعی است که هسته‌ی آن ۱۵ میلیون سلسیوس دما دارد.

محققین بر این باورند که همجوشی هسته‌ای در دمای ۱۰۰ میلیون سلسیوسی اتفاق می‌افتد که باعث می‌شود دتریوم باردار و اجزای تریتریوم با آزادسازی مقدار زیادی انرژی با هم ترکیب شوند.

این اجزا به طور عادی یکدیگر را دفع می‌کنند و دمای زیادی برای غلبه بر نیروی دفع یاد شده مورد نیاز است. هدف تیم چینی پیش از ساخت یک راکتور کامل این است که به طور دقیق‌تری متوجه فرایند همجوشی هسته‌ای شوند.

راکتور‌های همجوشی هسته‌ای با راکتور‌های شکافت متفاوت هستند چرا که اولی هسته‌ها را با هم پیوند می‌زند و دیگری به جدا کردن هسته‌ها از هم می‌پردازد. یک راکتور همجوشی هسته‌ای لزوما نیازی به تولید دمای به شدت بالا ندارد، اما باید در دماهای بالا پایدار باشد.

این پروژه در صورت تحقق می‌تواند برای بشریت یک منبع انرژی ارزان قیمت و پاکیزه را به ارمغان بیاورد چرا که بر خلاف راکتور‌های هسته‌ای کنونی، زباله‌ی هسته‌ای تولید نخواهد کرد.




منبع : دیلی میل 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
فیلم
جدیدترین اخبار