کد خبر: ۱۹۳۷۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - 2018 September 04
تعداد انگشت شماری از قدرت های نظامی مانع از امضای معاهد بین المللی برای ممنوع سازی سیستم های تسلیحاتی کاملا خودکار موسوم به ربات های قاتل شده اند.

به گزارش آی تابناک : برخی کشورهای جهان با بهره گیری از فناوری های پیشرفته نظیر هوش مصنوعی، شبکه های عصبی، سنسورهای فوق حساس و ابزاهای محاسباتی قدرتمند در حال توسعه ربات های قاتلی هستند که امنیت عمومی را با مخاطره مواجه می کند.

برای مثال سال گذشته کمپانی روسی «کلاشنیکف» از توسعه سیستم های مبتنی بر شبکه های عصبی خبر داد که قابلیت تصمیم گیری درباره شروع تیراندازی را هم دارند. توسعه چنین ابزارهای مرگباری با مخالفت های برخی کشورها، برندگان جایزه نوبل، هزاران دانشمند و فعالان حوزه هوش مصنوعی مواجه شده تا جایی که کار به کمیسیون های سازمان ملل هم کشیده است.

در طول هفته گذشته گروهی از اعضای «کنوانسیون سلاح های متعارف» (CCW) سازمان ملل نشستی را در رابطه با کاربرد سلاح های خودکار و تحت کنترل هوش مصنوعی برگزار کرده و خواستار گفتگوهای رسمی در این باره شد.

ربات های قاتل
جلسات رسمی در این باره می توانست راه را برای ممنوعیت به کارگیری ربات های قاتل هموار کند اما تعداد محدودی از قدرت های نظامی از جمله آمریکا، روسیه، کره جنوبی، رژیم صهیونیستی و استرالیا حتی اجازه برگزاری چنین گفتگوهایی را هم نداده اند.

«ماری وارهام»، از اعضای کمپین بین المللی «ربات های قاتل را متوقف کنید» در این باره می گوید:

اینکه تعداد محدودی از ابرقدرت های نظامی تمایل اکثریت کشورها برای بحث در این باره را نادیده می گیرند، ناامید کننده است.

بر  اساس قوانین این کنوانسیون به منظور بحت یا اقدامات بیشتر در رابطه با یک موضوع خاص باید بین اعضا توافق حاصل شود و حتی یک عضو هم می تواند مانع از پیشرفت های بیشتر شود.

از میان کشورهایی که خواهان ممنوعیت سلاح های کاملا خودکار شده اند می توان به چین، برزیل، پاکستان، بلژیک و اتریش اشاره کرد.






منبع : دیجیاتو 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
فیلم
جدیدترین اخبار