کد خبر: ۱۱۷۸۷
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۶ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۶ - 2017 September 21
معمولا پس از معرفی آیفون‌های جدید، عرضه‌ی این گوشی هوشمند در ابتدا با محدودیت‌هایی همراه است. در این مطلب به بررسی مختصر دلایل این امر می‌پردازیم.

به گزارش آی تابناک : چه صحبت از آیفون ۱۰ اپل به میان آید چه کنسول بازی نینتندو سوئیچ یا حتی گوشی‌های پیکسل سال گذشته‌ی گوگل، محدودیت در عرضه‌ی این محصولات الکترونیکی به یک امر طبیعی تبدیل شده است.


در مقاله‌ی وال‌استریت ژورنال ابتدا یک توضیح کوتاه بیان شده است:امسال تأخیر در عرضه‌ی گوشی هوشمند آیفون ۱۰ نسبت به آیفون ۸ بیشتر است و همین موضوع باعث شده مشتریان از  وضعیت موجود بیشتر ناامید شوند. این محدودیت‌ها در عرضه‌ی اولیه‌ی محصولات نامبرده، این سؤال را در ذهن افراد ایجاد می‌کند که آیا دلیل به وجود آمدن این شرایط، فقط محدودیت قطعات مورد نیاز است؟ وال‌استریت ژورنال اخیرا به این موضوع  پرداخته است که دلیل محدودیت همیشگی عرضه‌ی اولیه‌ی آیفون‌های اپل چیست و چرا این وضعیت امسال وخیم‌تر شده است.

شما تصور می‌کنید شرکت‌های سخت‌افزاری فعال در حوزه‌ی فناوری‌ پس از گذشت سال‌ها و کسب تجربیات ارزشمند، می‌توانند سر وقت و در نواحی مختلف به تقاضای مشتریان خود به‌خوبی پاسخ دهند و هنگامی که بحث اپل در میان باشد این مورد بیشتر احساس می‌شود.

اگرچه دلایل مختلفی برای این محدودیت‌ها در عرضه‌ی محصولات اپل بیان شده است؛ اما این سؤال هم در ذهن برخی افراد ایجاد می‌شود که آیا این محدودیت‌ها بخشی از استراتژی اپل است؟ آیا این محدودیت‌ها بخشی از بازی‌های بازاریابی شرکت‌ها است؟ آیا این محدودیت‌ها برای مدیریت محاسبه‌ی ریسک ایجاد شده‌اند؟ یا اینکه تولید میلیون‌ها گجت الکترونیکی پیچیده و توزیع جهانی این محصولات در واقع کار سختی است؟ باید گفت بخشی از هرکدام از دلایل فوق باعث شده عرضه‌ی اولیه بسیاری از محصولات اپل با محدودیت مواجه شود.

در مقاله‌ی وال‌استریت ژورنال سه دلیل اصلی بیان شده است که بر موجودی آیفون‌های اپل، مخصوصا در هنگام آغاز عرضه‌ی این محصولات تأثیر دارند: پیش‌بینی تقاضا، کمال‌گرایی اپل و محدودیت قطعات.

پیش‌بینی تقاضا

هنگامی که صحبت از پیش‌بینی تقاضا به میان آید، تاریخ تعیین‌شده برای پیش‌خرید محصولات اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند؛ زیرا این مورد به شرکت‌هایی مثل اپل اجازه می‌دهد از میزان تقاضا برای مدل‌های مختلف آیفون‌ آگاه شوند. یکی از منابع وال‌استریت ژورنال اعلام کرده است زمانی که یک دستگاه جدید با برچسب قیمتی جدید معرفی می‌شود، پیش‌بینی تقاضا برای محصول نامبرده سخت‌تر خواهد شد.

با توجه به آنچه گفته شد، احتمالا شرکت اپل از زمان معرفی اولین آیفون تاکنون، سخت‌ترین شرایط را برای پیش‌بینی میزان تقاضا برای آيفون‌ جدیدش تجربه می‌کند. با توجه به اینکه کوپرتینونشین‌ها امسال علاوه‌ بر معرفی آیفون ۱۰، از دو مدل آیفون دیگر به‌ نام‌های آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس نیز رونمایی کرده‌اند، پیش‌بینی میزان تقاضا برای این سه مدل  سخت‌تر خواهد شد. علاوه‌ بر این نباید فراموش کنیم که اپل در کنار آیفون‌های جدید، فروش مدل‌های قبلی این محصول یعنی آیفون اس‌ای، ‌آیفون ۶ اس، آیفون ۶ اس پلاس، آیفون ۷ و آیفون ۷ پلاس را همچنان ادامه می‌دهد.

کمال‌گرایی اپل

یکی دیگر از دلایل به‌ وجود آمدن محدودیت در عرضه‌ی اولیه‌ی آیفون‌، استانداردهای سطح‌ بالای اپل است. وال‌استریت ژورنال اشاره می‌کند که اپل به شرکتی معروف است که در آخرین لحظه‌، تغییراتی در سخت‌افزارهایش ایجاد می‌کند؛ این تغییرات حتی در برخی موارد تأثیر بسیار بزرگی بر محصولات این شرکت دارند. یکی از مشاوران صنعت تلفن همراه به‌ نامچتن شارما در این رابطه اعلام کرده است که به‌عنوان مثال جابه‌جایی محل یک پیچ بر ابعاد، عملکرد و محل قرارگیری ده‌ها قطعه‌ی دیگر تأثیر خواهد داشت.

شارما اشاره می‌کند که اگر زمان کافی در اختیار داشته باشید، تغییرات ذکرشده مشکل خاصی ایجاد نخواهند کرد؛ اما هیچ شرکتی در صنعت گوشی‌ هوشمند برای انجام این کارها وقت کافی در دسترس ندارد و این وضعیت در مورد اپل هم صدق می‌کند. شارما در ادامه‌ گفت:

با توجه به اینکه اپل مدل‌های جدید گوشی‌های هوشمند خود را سالی یک‌ بار معرفی می‌کند؛ برای تکمیل چرخه‌ی طراحی، توسعه و تولید مدل‌های جدید، فقط چند ماه زمان در اختیار این شرکت است تا در نهایت محصول مورد نظر را از آزمایشگاه به قفسه‌ی فروشگاه‌ها بیاورد.

هنگامی که در محصولی مثل آیفون ۱۰ از یک قطعه‌ی جدید مثل نمایشگر اولد استفاده شود و با در نظر گرفتن کمال‌گرایی اپل، مراحل ساخت این دستگاه باز هم پیچیده‌تر خواهد شد. دلیل به‌ وجود آمدن این وضعیت بیشتر به کاهش نرخ بهره‌وری اجزای جدید نسبت به نسل قبلی محصول مورد نظر است.

محدودیت قطعات

محدودیت در قطعات یکی از فاکتورهایی است که در مورد آن زیاد شنیده‌ایم و امسال نیز آیفون ۱۰ با محدودیت حافظه‌های NAND و  پنل‌های اولد مواجه است. جالب است بدانید که شرکت نینتندو اعلام کرده که یکی از دلایل محدودیت عرضه‌ی کنسول بازی سوئیچ، شرکت اپل است.

نمایشگرهای اولد مورد نیاز برای آیفون ۱۰ اپل به‌طور کامل توسط شرکت سامسونگ تولید می‌شوند؛ اما کوپرتینونشین‌ها قصد دارند در صورت امکان با بهره گرفتن از تخصص شرکت‌ ال‌جی و دیگر شرکت‌های فعال در زمینه‌ی تولید پنل‌ اولد، نرخ تولید نمایشگر مورد نیازشان را افزایش دهند.

به‌طور خلاصه باید گفت که ساخت محصولی مانند آیفون فرآیندی بسیار پیچیده دارد و به‌ نظر می‌رسد اپل به دنبال این است تا آیفون ۱۰ جدید خود را تا جایی که امکان دارد سریع‌تر به دست مشتریان علاقه‌مند برساند. اگرچه تأخیر و محدودیت در عرضه‌ی این محصول در کوتاه‌مدت ناامیدکننده محسوب می‌شود؛ اما در نظر گرفتن این موضوع که فناوری به کار گرفته‌شده در محصولات جدید در هر سال تا چه حد بهبود می‌یابد، بسیار جذاب است.





منبع : 9TO5MAC 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
فیلم
جدیدترین اخبار